Ga naar de inhoud

Over ons

Waar het allemaal begon….

In de zoektocht naar een actiever studentenleven in Tilburg ontstond het idee van een borrelclub in 2020. Het dispuutsleven was iets waar Marre Hollemans altijd al van droomde, maar het liefst wel met meiden die als vriendinnen voelden. Na een goed gesprek met Chantal Lankhof, besloot ze dit idee door te zetten. ‘Een gezellige groep om mee te borrelen’ dat sprak de meiden namelijk wel aan. Tijdens een gezellige, maar wel wat onwennige vergadering via Facetime (tja.. coronapandemie), werden alle dispuut ideeën op tafel gegooid. Onwetend waar deze vergadering ons zou brengen, bespraken we onze visie. En kon met zeven enthousiaste meiden het studentenleven op onze eigen manier van start gaan. Vanaf dat moment was Culaccino officieel een feit!

Voor de naam gingen we opzoek naar een sterke, maar toch een ook spraakmakende betekenis. Een naam die onze gezelligheid in Tilburg perfect representeert. Uiteindelijk werd vol trots overeengekomen tot: Culaccino. Een Italiaans woord met de betekenis: ‘het kringetje water dat een koel, beslagen glas op een tafel achterlaat’. Ons wapen komt voort uit de naam en is gebaseerd op het beslagen glas.

Onze kenmerkende kleur geel, eigenlijk bedoeld als goud, was snel bepaald. De kleur geel staat voor vreugde, vriendschap, enthousiasme en energie. Woorden die een grote rol spelen binnen ons dispuut.

Al snel groeide dit gezellige clubje uit tot een groep van zeventien meiden die regelmatig genoten van activiteiten en borrels. Nadat steeds meer meiden zich aansloten en Culaccino anderhalf jaar gefunctioneerd had als borrelclub, werd op woensdag 25 mei 2022 besloten een onafhankelijk damesdispuut te worden. Dit werd op 12 oktober 2022 officieel gemaakt en zo ontstond Onafhankelijk Damesdispuut Culaccino (O.D.D. Culaccino), Onder Leiding van het eerste bestuur: Floor Baeten (Voorzitter), Sophie Bergmans (Secretaris) en Bente Eijkenboom (Penningmeester), werd dit nieuwe hoofdstuk geopend.